30. Izlet kroz vinograde i šume; 25.09.2021.

Još jedan krasan izlet izletničke sekcije 10-i jubilarni  u ovoj godini.

Krenuli smo na vrijeme po dogovoru u 7 i 30, vožnja preko Našica te dolazak u Feričance oko 8 i 45. Domaćini su nas dočekali sa tradicionalnim slavonskim doručkom (kruh sa pekmezom, sa masti i crvenom paprikom, čajem i neizostavnom rakijicom). Pristižu i druga društva (na kraju nas je bilo 200 iz 10 društava) s tim da su “Bršljanovci” bili najbrojniji kako to i priliči najbrojnijem društvu u Slavoniji.

U 9 i 45 se krenulo na 2 staze: 1. kraća 2,5 sata, a druga duža 3,5 sata (cca. 10km). Po velikoj vrućini kroz šume i vinograde te preko livada u dobrom raspoloženju i jedna i druga grupa su do 13 sati stigli u selo Valenovac gdje su nam u društvenom domu domaćini pripremili besplatan ručak (grah i čobanac) te hladne napitke. Planinari već kako to priliči poslije ručka sve su začinili pjesmom i plesom. Podjela zahvalnica za učestvovanje, još malo druženja i dogovora za slijedeće susrete pa smo u 15 i 30 krenuli kući. U Osijek smo stigli oko 16 i 30.

Još jedan divan dan proveden u dobrom raspoloženju, u ugodnom društvu dragih planinara.

Do sljedećeg izleta (Osječki pješački put 03.10. 2021.) na koji vas pozivam da se priključite u što većem broju, srdačno Vam mašem.

Vaš Mitar!

Foto: Ninoslav Bešvir