Osječki Pješački Put; 03.10.2021.

OSJEČKI PJEŠAČKI PUT

Nedjelja 3. 10. 2021. Okupljamo se, ekipa za doček gostiju i domaćih planinara. Postavljamo štandove  za prijem uzvanika, te prodaju dnevnika i suvenira.

Jutro je svježe, ali vedro, a kako vrijeme odmiče temperatura  raste. Očekuje nas očito lijep i sunčan dan. Nismo se još ni pripremili, a prvi gosti već stižu. Od 8:00 do 9:00 sati, vremenu predviđenom za okupljanje  na kontrolnoj točki br. 1 Trg A. Starčevića okupilo se oko 170 sudionika. Naravno tu je kao u uvijek GSSR „Sport za sve“, naš „ Zdravko“ koji nas podržava svojim članovima i gostima iz Knina.

U 9 sati kolona sudionika polazi sa Trga A. Starčevića pod vodstvom glavnog vodiča Kristijana Copaka i njegovih pomoćnika Josipa, Ivice, Mire, Roberta i neka mi oproste ako nekog nisam spomenuo.

Koloni se usput priključuju i dodatne snage hodača kod Kompe i kod Pampasa tako da se broj sudionika povećava na oko 220.

U isto vrijeme ekipa kuhara na čelu sa našim dragim Antunom – Tunom – Srećkom Korenom okupila se ispred Udičarskog doma i krenula sa pripremom graha i usput rješavati problem povećanja broja konzumenata, jer su  se mnogi odlučili za dolazak u zadnji čas i tako nas stavili na muke, jer neplanirano moramo nahraniti veći broj sudionika. Lonce dopunjavamo u hodu, pa nam na kraju nestaje i kruha, što rješavamo u najkraćem mogućem roku.

Čekanje smo iskoristili za dodjelu priznanja Hrvatskog planinarskog saveza našim zaslužnim članovima, a koja su im dodijeljena  na prijedlog Izvršnog odbora društva. Priznanja za odhodani OPP dobili su i naši „Legosi“.

Glazbom nas je častio naš Mitar, a druženje smo završili oko 18 sati.

Hvala svima na sudjelovanju, a posebno onima koji su dali svoj doprinos u pripremi i provođenju ovog lijepog događaja.

Za IO dopredsjednik
Milijan Žulj

Foto: Jasenko Drinić