Akcija markiranja Tromeđa-Vrh Papuk (Zen klupa); 09.03.2024.

Markacistička sekcija društva u subotu 09.03.2024. je imala radnu akciju trasiranja, uređenja i markiranja nove dionice staze Tromeđa – Vrh Papuk (Zen klupa).

Budući da je to dio planinarskog puta GPX 01.01.0114. Kneževe vode – Tromeđa – Vrh Papuk, snimljen je i novi GPX trag Tromeđa – Vrh Papuk.

Nova staza silazi sa makadamske ceste i pred ulazom u Vojnu bazu skreće lijevo u šumu i lijepom šumskom stazom niže baze vodi do odredišta. Staza je duljine  1,2 km.

Na početku nove staze postavljen je putokaz za Zen klupu, a cijelom dionicom u oba smjera postavljene su nove osnovne (okrugle) markacije. Dionica je jako popularno odredište svih planinara jer se radi o najvišoj točki n/v na Papuku, te omiljenog odredišta Zen klupe, što smo za vrijeme markiranja najbolje doživjeli jer su našim tragom stizale grupe planinara i upućivale riječi pohvale, što nam je bila najveća nagrada za uloženi trud.

Poništene su sve markacije koje vode starim putem uz Vojnu bazu u oba smjera.

U akciji su sudjelovali markacisti Lidija Vorše, Vanja Basarić, Lidija Baruškin, Čedomir Diklić, Igor Kopić, Milijan Žulj, Dragan Bosanac i Valentino Fabing (voditelj sekcije).