Antunovski piknik na Paulinovcu; 12.06.2016.

12.6.2016. unatoč lošim prognozama što se vremena tiče krećemo u dogovoreno vrijeme na Antunovski piknik koji je u organizaciji HPD ‘Krndija’ iz Našica održan po 23 puta na izletištu Paulinovac nedaleko od Našica. U busu nas je bilo 26 da bi nam se pridružilo još dvoje planinara iz Valpova.

Domaćini su nas lijepo dočekali sa slavonskim delicijama ‘kruha masti’ i rakijicom. Nisu skrivali zadovoljstvo jer smo došli u tako velikom broju. Pridružila nam se osječka ekipa i sa nekoliko osobnih automobila.

Organizirane su dvije staze. Kraća do Bedemgrada i nazad, a nešto duža do Londžice i nazad. Krećemo nešto iza 9.00 sati. Poslije 14.00 sati svi smo se ponovo okupili na Paulinovcu gdje je uz ugodno druženje, osvježenje i naravno okrjepu uz slavonski čobanac došlo i vrijeme povratka. Svi zadovoljni, a ukupan dojam i zadovoljstvo nam je pojačala pobjeda naših kockastih protiv Turaka. Sve pohvale učesnicima, a posebno dvjema mladim planinarkama, Petri (7 g.) i Sari (3 g.) koje su ishodale od Paulinovca do Bedemgrada i nazad. Sara je doduše koristila mamine noge ali bitna je volja i namjera. Inače na cijelom izletu nije bilo kiše, tek toliko da znaju oni koji su odustali zbog iste.

Do slijedećeg izleta sve vas pozdravljam.

Organizator: Miroslav Bahmajer

Foto: Milijan Žulj