Balkanski (Bermudski trokut)-Prolom Banja-Đavolja Varoš-Radan planina; 29.04.-01.05.2016.

Za ovaj izlet bi ukratko rekao…pljusak nas dočekao…pljusak nas ispratio, a sve ostalo je bilo prekrasno.

Polazak u ponoć…Pljusak…vožnja autoputom sa dvije pauze. Dolazak u Prokuplje gdje nas naš vodič Darko vodi u obilazak Prokuplja, Narodnog muzeja Toplice, crkve sv. Prokopija, arheološki park Pločnik, crkve sv. Nikole te obilazak i objed u Kuršumliji. Odlazak u Prolom banju i smještaj u “garetovom konaku”. Predvečer provodimo u ugodnom opuštanju u bazenu i Wellnessu. Za večeru obilato jelo te odlična glazba uživo. Sviraju Tata i Sin…savršeno…

Subota …buđenje doručak, domaći specijaliteti te polazak za, uz vodstvo Darka,  «Đavolju varoš» crkva sv Petke i Radan planinu –Sokolov vrh 1370 n/m i hodali smo 7 sati. Navečer velika fešta uz domaće specijalitete i glazba uživo, a prije večere opet bazen i Wellness. Stazu odhodalo 43 planinara.

Nedjelja nakon doručka  polazak uz vodiča Darka na drugi od tri vrha Balkanskog (bermudskog) trokuta. Planina Sokolovica – Radulovac1050n/m. Nakon povratka sa hodanja ručak Stazu odhodalo 34 planinara .Ulazimo u bus i povratak za Osijek…Pljusak.

Da je bilo još vremena odhodali bi i treći vrh. To nam ostaje za idući put. Odhodali katete ostala hipotenuza i razlog da se vratimo. Hvala svima…stvarno su nas lijepo ugostili.

Hvala Darku Zariću bio je pravi domaćin i dobro se brinuo o nama, te ga pozivamo u goste da mu pokažemo da Slavonija nije ravna…

Organizator izleta i vođa puta: Miro Mutter

Viđenje izleta naše Angeline…

Foto: Sanja Boljevac, Đorđe Grković i Irena Bando