Đulovac-Petrov vrh; 12.-13.08.2017.

ĐULOVAC – PETROV VRH (Daruvar), 12.-13.08.2017.god.

Krećemo u 7 sati, svi su na broju. Ima nas oko 25 koji smo u Daruvaru u PD „Petrov vrh“ već domaći, to je posebno prijateljstvo građeno godinama, tako da mi nije bilo teško priključiti još desetak ljudi koji su sada bili prvi puta, ali siguran sam ne i zadnji.

Plan je hodanje od Đulovca do Petrovog  vrha, nekih 5 do 6 sati hodanja, za hodače, a za ostale vožnja busom do doma. Stižemo u Đulovac gdje nas čekaju 4 vodiča, odatle  vozimo hodače do iza Gornje Cjepidlake,  odakle kreću na hodnje. Njih je 20 + 4 domaća vodiča.

Na  ulasku u Daruvar čeka nas Car, jedan od domaćina, da nam pokaže gdje je pokopan Milivoj, legendarni i dugogodišnji domar PD „Petrov vrh“, jer smo izrazili želju da mu zapalimo svijeću. Na žalost zapalili smo još jednu svijeću prijatelju Srećku-Feliksu, koji je umro prije godinu dana. Stariji planinari znaju o kome je riječ.

Sada nastavljamo put, uobičajeno, Lotada pa dom Petrov vrh. Pripreme za čobanac, postavljanje  glazbe. U rano popodne stižu hodači, izbjegli su kišu. Dok su se raspremili bio je gotov čobanac. Večera pa zabava do ponoći. Kiša nam nije mogla ništa, ali crni oblaci su nam uskratili gledanje „suza sv.Lovre“.

Nedjelja, vrijeme ne obećava. Izroštiljamo što je ostalo mesa. Polazak za Daruvar je u pola dvanaest. Jedna grupa hodača želi pješke do Toplica pa kreću nešto poslije 10 sati.

Još jedna zajednička fotka pred domom i polazak. U Daruvaru se razilazimo na sve strane, a najveći dio odlazi na kupanje. Pred busom su svi u 17 sati, došli su nas ispratiti Car i supruga.

Pravimo pauzu u Slatini kako bi vratili ambalažu. U Osijeku smo oko 20 sati.

Hvala Vam svima,  domaćinima posebno, a Nadi, Šuci i Slivi pozdrav. Svi znamo sve.

Nadam se da ste uživali u ova dva laganini dana, jer umor, bilo kakav, nestaje, zadovoljstvo ostaje.

Hvala  Đekiću na pomoći.

Vođa puta: Miroslav Mitrović-Mitar

Foto: Vladimir Đekić