Grintovec; 09.-11.07.2021.

Grintovec 2558 m n/v

Izlet se nalazio u godišnjem planu izleta društva, kako se odvijala situacija sa COVID-19 mislio sam da od izleta neće biti ništa. Međutim dva tjedna prije izleta vidjeli smo da je Slovenija otvorila granice i mogli smo se pripremiti za izlet.

Otišli smo do Kamniške Bistrice gdje smo se smjestili u planinarskom domu i prenoćili. Domar nas je savjetovao da krenemo što ranije kako bismo našli parking mjesto. Prema dogovoru krenuli smo u 5 sati i za kratko vrijeme došli do parkinga. Uzeli smo naše rance sa svom opremom i krenuli prema Cojzovoj koči. Morali smo savladati oko 900m n/v. U Cojzovoj koči smo se odmorili sat vremena i nastavili prema vrhu gdje smo savladali još oko 750 m n/v. Na vrhu nas je dočekao oblak, ali smo strpljivo čekali oko sat vremena kada su nam se otvorili vidici. Za neke je to bio prvi put u Alpama.

Prenoćili smo u Cojzocoj koči i ujutro smo se lagano spustili prema našim autima. Tehnički ne zahtijevan, ali kondicijski težak izlet ekipa je odradila vrhunski i ovim im se putem zahvaljujem.

Umor nestaje, zadovoljstvo ostaje.

 

Vodič: Dejan Erceg