Jablanac-Velebit; 24.-27.08.2023.

Izletnička sekcija je odradila legendarni izlet Jablanac – Velebit, ovaj put sa pridjevom “Pakleni”.

Četiri dana (24.- 27. 08.) gorilo je i nebo i zemlja, ali planinari su lukavi i pametni ljudi. Od 6 ujutro do 14 sati planinarenje po Velebitu, pa od 15 do 19 sati kupanje u Jablancu.

Prvi dan krenulo se na vrijeme da bi iza Karlovca imali dvostruki gumi defekt (popravak cca. 2,5 sata) pa smo sa pauzom u Senju za nabavku namirnica (1 sat) stigli u dom u Jablancu oko 17 sati. Smještaj, ručnici i bris na plažu do mraka. Navečer čagica pa na spavanje.

Drugi dan ustajanje u 5, polazak do busa u 6, vožnja do Alana pa na stazu. Ispenjani Zečjak i Kita te povratak u Alan i natrag u Jablanac oko 14 sati. Stazu izhodalo 20 planinara. Temperatura na Velebitu ugodnih 22, a dolje u Jablancu 38. Kupanjac, večera odlični “hendl paprikaš”, pivo i na spavanje.

Treći dan recept isti samo od Alana uspon na Krajačev kuk, ispenjalo 18 planinara. Povratak u Jablanac oko 15 sati, plaža, more, za večeru izvrstan čobanac za prste polizati, pivo, pjesma i spavanje (kao u furuni).

Četvrti dan šetnja do Zavratnice, kupanje, pakiranje i u 11 sati polazak kući. Pauza od sat vremena u Draganiću za ručak i pola sata u Dragaliću za kavu i kolač te smo u Osijek stigli oko 19 sati.

Slike će ispričati kako nam je bilo, a ja bi se kao organizator izleta zahvalio Jopi, Dikli, Robiju i Tomi Paukoviću na vođenju grupe oba dana, ekipi za suđe Nada, Anica, Jasna – prvi dan te Lidija, Višnja, Sandra Mrvica – drugi dan, Tomi Jamniću na ukusnim večerama i Branimiru na sigurnoj i ugodnoj vožnji.

Vaš Mitar!