Jubilarni Jankovački Planinarski Put; 08.05.2022.

Jubilarni jankovački planinarski put, 08.05.2022.

Jubilarni jankovački planinarski put počeo je pripremama za doručak naše radne ekipe „mazalica“ rano ujutro u selu Humljani. Nebo je već u tim ranim satima pokazalo da će nam dan biti vedar i sunčan.

Planinari su se počeli okupljati u velikom broju (preko 350 učesnika) od 8,30 h te se našem Jubilarnom jankovačkom planinarskom putu pridružilo 19 Planinarskih društava iz RH i dva iz BiH. Lijepo je bilo vidjeti sva ta pozdravljanja i grljenja ljudi koji se dugo nisu vidjeli.

Nakon doručka naši iskusni vodiči i 88 planinara krenuli su Jubilarnim jankovačkim planinarskim putem, dok je 218 planinara, a među njima i djeca planinarske škole, krenulo Jungovom stazom do planinarskog doma Jankovac gdje nas je čekala „kotlić ekipa“ sa prefinim grahom, druženje, dobra glazba DJ-eva i ostali planinari i razni gosti koji su se zabavljali do našeg i poslije našeg dolaska. Predsjednik Mutter uručio je zahvalnice svim Planinarskim društvima koji su kao gosti sudjelovali na ovogodišnjem Jubilarnom jankovačkom planinarskom putu.

Tajnica
Lidija Ivandija