Tamte – Vamte (izlet iznenađenja); 30.04.2022.

Izletnička sekcija je odradila i 4. izlet iz ciklusa jednodnevnih.

Izlet je nakon puno peripetija i miješanja kruški i jabuka ipak održan u subotu 30.04. kao zamjena za najavljeni izlet “Kamenitovac-Bilogora”. Izlet sam nazvao “Vamte-tamte” i uspio okupiti 40 ljudi koji do Našica nisu znali gdje idu.

Krenuli smo u 7 i 30 ujutro.  Kod pauze u Našicama sam otkrio destinaciju gdje idemo. Cilj su nam bile Gazije kod Branka Tivanovca. Stigli smo oko 9 i 30. Dočekali su nas Nada i dva Branka (Tivanovac domaćin i vlasnik pl. kuće Tivanovo i Pecek predsjednik pl. društva Orahovica ). Po dogovoru doček je bio sa pravim planinarskim fruštukom (kruha masti sa crvenom paprikom, čajem, rakijicom te raznim likerima domaće proizvodnje…).

Nakon okrepe grupa od 31 planinara krenula je u 10 sati pod vodstvom Jope i Dikle na stazu Gazije-Pjesci-Gazije i nakon 3,5 sata hoda vratila se kod Branka. Ostatak grupe je napravio šetnju od 2 sata, a po povratku pomogli oko pripreme roštilja za sve. U 14 sati je bio ručak (odličan roštilj u izvedbi Branimira čovjeka 3 u 1 (vozi, roštilja, pleše). Uz dobru mjuzu, koju kapljicu i pjesmu kod planinarske kuće Tivanovo ostali smo do 16 i 30. U povratku slijedilo je još jedno iznenađenje “Đurdan” odličan sladoled. Nastavak puta kući gdje smo stigli oko 18 i 30.

Još jedan ugodno proveden izlet po lijepom vremenu u ugodnom društvu i sa dragim prijateljima.

Zahvala Josipu i Dikli na vođenju staze, Branimiru na odličnom roštilju i ugodnoj vožnji te cijeloj ekipi na lijepom druženju.

Do slijedećeg izleta (Jubilarni Jankovački Planinarski put) srdačno Vam mašem.

Vaš Mitar!