Lika; 13.-15.05.2022.

Na izlet u Liku krenuli smo u petak ujutro a prošao je na opće zadovoljstvo svih planinara jer smo prošli sve što je bilo planirano, uz dobro raspoloženje i lijepo vrijeme. Put do Plitvičkih jezera, koja su početna točka za uspon na Oštri Medvjeđak, je bio bez problema. Dio ekipe je išao u obilazak Plitvičkih jezera a mi ostali išli smo na Oštri Medvjeđak. Staza do vrha je bila lijepa i bilo je ugodno za hodanje. Po povratku s vrha otišli smo u Korenicu do apartmana koje sam rezervirao za noćenje. Za večeru smo pripremili roštilj pa smo siti i zadovoljni nastavili druženje  do kasno u noć.

U subotu nakon doručka i kave krenuli smo na planiranu rutu, Korenica-Mrsinj grad-Nikina Plasa-Jama Snježnica-Korenica. Dan je bio kao stvoren za planinarenje, ekipa je dobro raspoložena a staza zanimljiva za hodanje. Na Nikinoj Plasi bila je ceremonija planinarskog krštenja, Jelici je to bio prvi ishodani tisućnjak. Nakon silaska s vrha i povratka u Korenicu, otišli smo u obilazak samog mjesta. Po povratku u apartmane nastavili smo druženje.

Nedjelja ujutro, doručak, kava, spremamo stvari u kombi i idemo do Smiljana odakle idemo na vrh Krčmar. Kako je to bio treći dan i ruta do vrha je bila kraća i lakša. Nagradu za ispenjani vrh bio je prelijep pogled na sve četiri strane svijeta. U povratku u Smiljan obišli smo i Muzej Nikole Tesle. Nakon muzeja idemo za Slunj i obilazak Rastoka gdje smo sreli Josipa i njegovo društvo. Po obilasku Rastoka uputili smo se  u lovački dom Muljavu na ručak. Za ručak naš odabir je bio, na daleko poznati gulaš od divljači a za desert najbolje ikad pojedene  palačinke. Poslije ručka morali smo se malo odmoriti jer je bilo “nemrem dihat”. Povratak u Osijek prošao je u laganoj i ugodnoj vožnji jer poslije dobrog i obilnog ručka nije bilo preporučljivo voziti sportski po zavojima. Izlet je u opuštenoj atmosferi uspješno odrađen, svi su bili zadovoljni i sretni jer su uživali u druženju, hodanju i prekrasnim pogledima s vrhova.

Umor nestaje a zadovoljstvo ostaje.

Vodič: Stevo Malinović