Krčki Camino; 27.-30.05.2022.

Prvi izlet izletničke sekcije iz ciklusa hodočasničko-planinarskih izleta.

BUEN CAMINO

 

PRVI DAN: Polazak je bio ranom zorom 27.05. u 4 sata. Vožnja autoputom, usput kupimo još nekoliko planinarki pa sa dva stajanja stižemo u Punat na otoku Krku u 10 i 30. Osvježenje, podjela ključeva i hodočasničkih putovnica pa smještaj u hostelu. U 15 i 30 krećemo brodom na otok Košljun. Razgledanje samostana, muzeja te samog otoka pa nastavak plovidbe do Zlatne uvale kod Baške. Kupanje, skakanje sa broda i uživancija. Povratak u Punat pa odlična riba za večeru i druženje. Noćenje ranije jer sutra ustajemo u 6 sati.

 

DRUGI DAN: Ustajanje u 6, doručak te u 7 i 30 polazak za grad Krk gdje nas čeka vodič Nikola, te kroz staru jezgru grada Krka polazak na stazu Krk-Brzac (24 km 7 sati hoda). Malo cestom, malo makadamom kroz lijepe krajolike, nažalost po kišnom vremenu stižemo na cilj kod kapelice u Brzacu oko 15 sati. Grupa se sastojala od 36 planinara. Autobusom povratak u Punat uz priču o prijeđenom putu. Odmor pa večera (domaći specijalitet goveđi gulaš sa šurlicama i parmezanom). Još malo druženja pa raniji počinak jer sutra nastavljamo dalje naš Krčki Camino.

 

TREĆI DAN: Ustajanje u 7 i 30 u dogovoru sa vodičem da sačekamo da stane kiša. U 8 i 30 polazak za Brzac na stazu  Brzac-Malinska (24 km 7 sati hoda). Opet je počela kiša i pratila grupu od 23 planinara (upala mišića i žuljevi su učinili svoje pa malo prorijedili ekipu), no hrabri su nastavili hodnju pod kabanicama i stigli u Malinsku oko 16 sati. Povratak autobusom u Punat. Odmor do večere pa opet malo druženja uz rumor kiše. Noćenje.

 

ČETVRTI DAN: Dobro jutro u 7 sati. Opet uz kišicu, no hrabri planinari se ne daju. Vožnja do Malinske i prestanak  kiše. Grupa od 23 planinara nastavlja Krčki Camino na stazi Malinska-Omišalj (21 km 6 sati hoda) te oko 15 sati stižu u Omišalj. Završena je i 3 dionica. Za jesen nam jeo stalo još 4. Po osluškivanju razgovora među planinarima stekao sam utisak da su više nego zadovoljni prijeđenom stazom unatoč umoru, bolnim mišićima i pokojim žuljem. U 15 i 30 krećemo kući iz Omišlja  (okupanog suncem)  sa pauzom za ručak (1 sat) na Ravnoj gori  i (30 minuta) na Dragaliću u Osijek stižemo oko 21 i 30.

 

Nismo imali sreće sa vremenom ali vjerujemo da će Krčki Camino 2 na jesen biti okupan suncem. Ekipa se sprema!

Zahvalio bih se vodiču Nikoli Radovčiću (jedan od osnivača Krčkog Camina), našem Josipu Karakašu koji je lavovski dio posla obavio kao “metla” (žene ga obožavaju), Branimiru na sigurnoj i ugodnoj vožnji te osoblju hostela na ukazanom gostoprimstvu.

Do slijedećeg izleta izletničke sekcije srdačno Vam mašem.

Vaš Mitar!