LEGOSI PONOVO U POHODU, 21.05.2017.god., BARANJA, BANOVO BRDO

LEGOSI PONOVO U POHODU, 21.05.2017.god.,  BARANJA, BANOVO BRDO

 

Prognoza je bila kiša, ali smo se ipak pod vodstvom Mirele, Mirjane i Sandre, odlučili ići na Banovo Brdo, Baranja. 45-oro djece, ostalo mi, ukupno, pun katni bus. Uz njih tri pomažu još, glavni vodič Copak pa Šuljug , Dimitrijevič i mi. Čekali smo kišu, a ono “zvizdan“, prevruće. Kod Bille se ukrcamo u bus, moji Leon i Nia na „vozačevo“ mjesto na katu. Bili su brzi. Neki su se ipak dočepali vozačevog mikrofona, bilo je svega, a prvo legos-himna, …tko smo mi, tko smo mi…i ja se pitam tko ste kada nakon 9 km i 4 sata hoda, na + ne znam ni koliko, još uvijek „đipate„ po busu u povratku kući.

U 8 sati krećemo iz Osijeka za Popovac, cilj nam je Banovo Brdo. Oko 9 sati smo u Popovcu, ostavljamo bus i kreće hodanje. Copak vodi i prvo što je rekao djeci, nitko ispred vodiča, šta su napravili prvo, pogodite. Neki se drže za uže, neki mamama ili tatama ili bakama, tetama, kako već ko koga poveo za ruke, a neki i u naprtnjačama. Uspon se polako savladava, samo je prevruće, prave se češće pauze, voda se pije nemilosrdno, a da smo znali da na odredištu nema vode, možda bi smo bili umjereniji.

Djeca hodaju, mi stariji malo teže, ali ide i nakon skoro 4 sata evo nas kod svetišta u Popovcu, „mali Lurd“. E tu nas čekaju iznenađenja, prvo ću ružna, nema vode i nema WC, a nas bezbroj, onda ugodna, velika pokošena livada po kojoj su se djeca rastrčala, pa dim sa roštilja, lovci peku ćevape za male Legose (Sarajevo u malom). Naši veliki Bršljanovci su u Sarajevu na međunarodnoj ćevapčijadi i kako saznajemo, osvojili su prvo mjesto. Legosi im šalju čestitke.  Legos ćevape ispekli naši domaćini lovci, i za njih prvo mjesto. Bilo je i planinarskih nagrada, za 5. ishodani izlet, odnosno za peti žig u LEGOSOVOM DNEVNIKU, bedž su dobili braća Mehičići, Patrik i Dominik (predškolski uzrast), čestitam dečki. Sve zasluge, na svoju odgovornost, pripisujem baki Ljilji.

Uz igru, ciku, trčanje sa vjetrenjačama (‘ko je bio Don Kihot, a ‘ko Pančo Vila, ne znam, izmjenjivali su se), ali zato znam ‘ko ih je izrađivao, Dimitrijević. Prođe dan.  5 sati je tu, kupimo stvari, gledamo da ne ostavljamo smeće, mora biti sve u redu, posjetio nas je i gradonačelnik Popovca. Legosi su pravi.

Zahvala svima, od organizatora do nas učesnika, jer svatko je doprinijeo s nečim, a uživali smo u prirodi naše lijepe Baranje svi.

Do nekog slijedećeg druženja, pozdrav.

U Osijeku, 23.05.2017.god.

Angelina