Medvednica-Sljeme-M. Bistrica; 25.-26.11.2017.

SLJEME, 25.-26.11.2017.god.

Odradili smo 10. jubilarno Sljeme. Uvijek nešto novo, uvijek bar pola busa novih ljudi, planinara, a ima i onih koji slave ovaj jubilarni put. Ovaj izlet je postao više od planinarskog, mogli bismo reći prijateljski posjet.

Krenuli smo iz Osijeka u pola šest u jutro. Vrijeme baš ne obećava puno. Kiši. Stižemo u Zagreb, prvo kupimo Renatu, našu Zadranku, a onda se nalazimo sa našim domaćinima  i vodičkom, kroz ova dva dana. Grupa hodača, njih oko 30 izlaze iz busa i hodati će do doma Runolist, mi ostali ćemo busom.

Vozimo se do Grofice, odatle nam džipom prevoze velike rance, a mi sa malim rancima imamo nekih pola sata pješke. Hodačka grupa ima oko 2 i pol sata hoda do doma. Nakon kratkog odmora u domu, nastavljaju hodati jednu kružnu turu do vrha Sljemena, preko Horvatovih 5oo stuba također oko 2 i pol sata, stižu u Runolist prije mraka.  Vrijeme nam ide na ruku, idealno za hodanje. Slijedi večera, pa zabava.

Nedjelja, drugi dan, doručak,  poslije doručka hodači krenu na hodanje. Pao je snijeg, nekih 20 cm.  Ostali spremamo stvari, svi ranci se voze do busa. Uživamo u snijegu. Putem na parkingu nešto prije Stubičkih toplica kupimo hodače i opraštamo se od domaćih vodiča, koje pozdravljam i još jedan puta im se zahvaljujem, također zahvaljujem Vladi i Robertu, našim vodičima, na pomoći oko odrade izleta.

Nastavljamo do Marijanskog svetišta u Mariji Bistrici, gdje imamo pauzu od oko 2 sata i u 15 sati krećemo za Osijek.

Mislim da je izlet prošao u najboljem redu i da ste uživali, ako je bilo problema recite mi da mogu poraditi na tome slijedeći puta.

Zahvaljujem se osoblju planinarskog doma Runolist, također, zahvaljujem i pohvaljujem sve učesnike ovog izleta.

U Osijeku, 28.11.2017.god.

Organizator izleta i vođa puta: Miroslav Mitrović-Mitar

Foto: Ivica Petrinec