Od Ivane do Tadije; 17.04.2016.

Mala vesela ekipa od osam članova našeg društva krenula je u nedjelju 17. travnja 2016. put Slavonskog Broda, točnije do planinarskog doma Đuro Pilar odakle su domaćini PD Dilj gora organizirali tradicionalni izlet „Od Ivane do Tadije“.

Domaćini su nas dočekali kako dolikuje sa kruha-masti, pekmeza, pecivom, čajem, kavom, a bilo je i voćnih destilata. Nakon pozdravnog govora domaćina krenulo se na hodanje svi zajedno do Brlićevca gdje je održana kraća predstava, zatim do odašiljača gdje se staze razdvajaju i ona najduža vodi preko Svete Petke do Rastušja gdje je kuća Dragutina Tadijanovića. Srednja staza do Šume Striborove i natrag u dom, i najkraća prema domu.

Naravno odabrali smo obilazak svega jer zato smo i došli. Kod Svete Petke pravimo veću pauzu za okrijepiti se iz ranca i „pljoski“, pa nastavljamo do kuće Dragutina Tadijanovića gdje nas nasljednici dočekuju sa kavom i pričom o svom pretku, a djeca recitiraju Tadijine pjesme.

Krećemo uz glazbu iz ranca preko Šume Striborove gdje odmaramo a potom nastavljamo prema planinarskom domu gdje je domaćin organizirao objed i veselicu uz „živu glazbu“.

Okrijepljeni i opušteni vraćamo se u naš Osijek.

Organizator: Milijan