Svjetski dan zdravlja-”BuBa bajs ususret Touru”; 17.04.2016.

U proteklu nedjelju u organizaciji Gradskog saveza za sportsku rekreaciju ”Sport za sve” i Grada Osijeka obilježen je Svjetski dan zdravlja, a središnji događaj je bila biciklijada pod nazivom  ”BuBa bajs ususret Touru” na kojem su sudjelovali i članovi Hrvatskog planinarskog društva ‘’Bršljan-Jankovac’’.

Prije početka biciklijade održan je bogat program u Školskoj i Jegerovoj ulici na kojem su razne Udruge promovirale zdrav način života, pa su tako i naši članovi dijelili plakate i upoznavali sve zaintereisirane s čim se bave ‘Bršljanovci’, te koji su izleti u planu.

Prije starta biciklijade koja je ujedno i najava najvećeg ovogodišnjeg sportskog dođaja u našem Gradu, biciklističe utrke ”Tour of Croatia” čiji će start biti upravo u Osijeku, pjevale su, već svjetski poznate, Brevisice, dok je uvodnom govoru gradonačelnik Ivica Vrkić obećao (u šali) svim sudionicima da ih ovaj put policija neće kažnjavati i trenirati strogoću na biciklistima kako je to već opće poznato u našem gradu. Nadajmo se da će šala preći u zbilju i da naš grad neće biti prvi na ”top listi” kažnjenih biciklista.

Ohrabreni govorom gradonačelnka stotinjak biciklista je krenulo iz Jegerove ulice i rutom Kapucinska—Trg A.Starčevića –Trg Pavla II—Županijska—Hrvatske Republike—Stjepana Radića—Europske Avenije—Franje Kuhača—Kneza Trpimira—Vukovarska—Gundulićeva—Kanižlićeva—Strossmayerova—Pampas—bent uz Dravu po najljepšim dijelovima Osijeka biciklističkim zvoncima pozdravljalo svoje sugrađane pješake i vozače.

Nakon malo više od sat vremena  ”prva etapa” BuBa bajsa je završena na bentu uz Dravu kod mosta osječke obilaznice. Tu je bio kratki odmor za sve nakon kojeg su neki nastavili prema ušću Karašice, dok su se ‘manje hrabri’ vratili bicikslističkom stazom do Pampasa i dalje prema središtu Osijeka.

Bila je lijepa vožnja sa sudionicima svih uzrasta i raznim vrstama bicikala, pa se nadamo kako će  ova biciklijada postati tradicionalni godišnji sportski događaj i to sa sve više sudionika.

Željko Kubatka