Planinarska fišijada; 09.06.2024.

Druga planinarska fišijada ove godine održana je u Dardi na lokaciji Sportsko ribolovnog društva „AMUR“ Darda. Odaziv je i ove godine bio iznad očekivanja.

Pješačka tura startala je u 9:00 h s parkirališta ZOO hotela. Mala grupa po vrućem danu predvođena vodičem Ivicom Baričevićem laganim hodom stazom „ispod Sulejmanovog mosta“ dolazi na jezero Đola za nekih dva i pol sata.

Tamo ih već nestrpljivo očekuju kuhari fiša koji su zauzeli svoje pozicije u debeloj hladovini.

Dijeli se riba, osjeća se lagana nervoza majstora fiša, pripremaju se tajni začini te službeno započinje fišijada.

Uz laganu glazbu naših DJ majstora (Mitar, Baričević) počinje se širiti svima nama poznati miris baranjske paprike i fiša.

Uzorci fiša za ocjenjivanje predaju se našem strogom ali pravednom tročlanom sudačkom žiriju koji se povlači i u miru ocjenjuje rezultate fiš majstora.

Dolazi i trenutak kojega svi iščekuju, predsjednik Mutter, proglašava pobjednika te slijedi dodjela nagrada.

Treće mjesto Damir Podoreški, drugo mjesto Zvonko Selenić, a pobjednik druge planinarske fišijade je Saša Pavičić, koji je i prošlogodišnji pobjednik.

Slijedi dugo iščekivani trenutak, konzumacija pripremljenih fiševa uz druženje i zabavu.

Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji, kuhanju fiša, ili na bilo koji način te tako doprinijeli uspjehu organizacije.

Posebna zahvala domaćinima SRD „Amur“, svim kuharima fiša i njihovim ekipama, posebno hvala našem planinaru Draženu Vugrincu, kuharicama Jasni i Dariji, vodiču Ivici Baričeviću te DJ Mitru.

Vidimo se na trećoj planinarskoj fišijadi dogodine.

Organizator: Ivica Tabak