Papuk; 02.06.2024.

U nedjelju ujutro u 6 sati krenula je grupa planinara na Papuk gdje smo planirali hodati rutom: PD Jankovac – Nevoljaš – Lapjak – PD Lapjak – Kaniška glava – Kamenolom Tisica – Duboka – Jezerce – PD Jankovac.

Put od Osijeka do Jankovca, gdje je početak staze, prošao je bez problema. Na putu zaustavili smo se, po tradiciji, u Našicama na burek i kavu. Vremenska prognoza za vikend je predviđala lijepo i sunčano vrijeme.

Stigavši do doma, parkirali smo vozila, spremili se i krenuli na stazu. Ekipa je bila šarolika, od iskusnih hodača do planinara početnika pa sam prilagodio tempo i pravili smo pauze kada god je trebalo tako da nismo imali problema. Krenuli smo kroz Talijanski jarak pa do PK Jezerce gdje smo se okrijepili i odmorili. Nakon odmora nastavili smo preko Nevoljaša, Lapjaka i Tauberovih stijena do PD Lapjak. Tu smo  napravili dužu pauzu za ručak. Nakon što smo se odmorili i ručali idemo dalje preko Kaniške glave, Jezerca do Jankovca. U domu smo se odmorili, nadoknadili izgubljene kalorije i vitamin B a potom smo krenuli u Našice gdje smo napravili pauzu za sladoled i kavu.

Izlet je u dobroj i opuštenoj atmosferi uspješno odrađen. Svi su bili zadovoljni, jer su hodali više od 8 sati, prešli više od 20 km, pri čemu smo imali uspona više od 1200 m, pomjerili granice svojih mogućnosti, nešto su i naučili i sretni jer su uživali u lijepom vremenu, prelijepoj prirodi, dobrom hodanju i još boljem druženju.

Umor nestaje a zadovoljstvo ostaje.

Vodič: Stevo Malinović