Samoborsko gorje; 15.-16.06.2024.

Izletnička sekcija se malčice ulaufala, pa nakon Cres-Lošinj odradili smo i Samoborsko gorje. Polazak na sabajle u 5 ujutro, pauza u novom McDonald’su na A-3 i dolazak oko 9 sati do Šoićeve kuće (nekada prekrasnog mjesta, danas trava i korov rastu iz kuće, još jedan privatnik preuzeo bar tako piše) ali idemo mi svojim putem.

Hrabra ekipa njih 32 po vrlo sparnom vremenu pod vodstvom Jope i metlice Zrinke ishodala dionicu (20 km) na potezu Japetić-Velika vrata-Oštrc-Veliki dol-Rude. Nakon 8 sati hoda Branimir i ja smo ih dočekali i odvezli do smještaja (hostel u Samoboru).

Nakon predaha i neuspjele instalacije projektora za gledanje utakmice požurili smo na trg u Samoboru  gledati tekmu. Ovaj put smo loše prošli ali bit će bolje. Po povratku u hostel, zajednička obilna večera malo cuge i spavanjac.

U nedjelju ustajanje u 7 sati, doručak pa pakiranje stvari i u 9 sati polazak busom  po vratolomnim cestama do Etno kuće Okić. Hvala Branimiru na strpljenju i odličnoj vožnji. Domaćini su nas dočekali, sa kavicom, rakijicom, likerima i kolačima, nakon čega nas je domaćin proveo po imanju i starim kućama. Ekipa od 31 planinara popela se do Okić grada i po povratku smo u 13 sati krenuli za Samobor.

U gradu smo se prepustli hedonizmu, ručku i sjajnim kremšnitama, prošetali do Anin dola te u 16 sati krenuli za Osijek gdje smo stigli oko 20 sati.

Jedan fantastičan izlet, raznorazno ispunjen za svakog ponešto, odrađeno sve planirano i hvala svima na divnom druženju.

Posebno zahvaljujem Josipu na strpljivom vođenju, Zrinki na pomoći, Branimiru na sigurnoj i ugodnoj vožnji.

Do slijedećeg izleta srdačno vam mašem!

Vaš Mitar