Osječki Pješački Put; 07.10.2023.

Osječki pješački put, 07.10.2023.

Osječki pješački put u organizaciji našeg planinarskog društva održan je dana 7. 10. 2023. godine gdje su uz naše članove hodali i pridružili nam se i članovi nekoliko drugih planinarskih društava i građani grada Osijeka.

Oko 150 hodača nakon jutarnjeg doručka i okrijepe krenulo je oko 9.15 h sa prve kontrolne točke Trga Ante Starčevića. Šetnjom kroz grad pod vodstvom vodiča Damira Rapčana obilazile su se KT-e, a kojih je u sastavu OPP-a bilo 5 (2. KT Tvrđa, 3. KT ulaz na Copacabanu, 4. KT kod kompe, 5. KT Udičarski dom) na kojima su nas dočekali naši članovi animatori sa okrjepom pića i slatko-slanih proizvoda.

Novina ovoga OPP-a bila je KT 4 koja je ove godine bila kod kompe ali sa desne strane Drave jer ista nije prevozila putnike zbog održavanja regate na rijeci.  Kod te KT pridružilo nam se još hodača. Kroz šumu uz Dravu i lijepo vrijeme stigli smo na odredište na 5. KT kod Udičarskog doma u Josipovcu.

Dočekao nas je topli obrok, planinarski grah, kolači, piće i nezaobilazna glazba naših DJ-va. Podijelile su se značke za sudjelovanje onima koji su u svojim Dnevnicima OPP-a skupili svih 5 žigova za prijeđeni put, te zahvalnice gostujućim društvima.

Prekrasno toplo vrijeme potaknulo je dobro raspoloženje i druženje do poslijepodnevnih sati.

Vidimo se sljedeće godine na novom OPP-u!

 

Tajnica
Lidija Ivandija