SPP/Španovica-Veliki Javornik (KT 2)- Petrov vrh (KT 1); 15.10.2023.

15. 10. 2023. 
SPP, Španovica – Veliki Javornik – PD Petrov vrh
16. dionica

 

U nedjelju ujutro u 6 sati krenula je grupa planinara, u kojoj je bilo 19 planinara PD Zanatlija i 15 planinara HPD Bršljan-Jankovac na izlet, s planom obilaska 16. dionice SPP-a, od Španovice do PD Petrov vrh.

Na putu od Osijeka do Španovice, koja je mjesto polaska na stazu, povremeno nas je pratila kiša. Zaustavili smo se po tradiciji u Našicama na burek i kavu. Vremenska prognoza nam nije bila naklonjena, ali mi smo se držali izreke da nema lošeg vremena već ima samo loše opreme, pa smo svi ponijeli kabanice, kolače i piće. Ekipa je bila dobra i svi smo bez problema po kiši, blatu i na nekim dijelovima loše markiranoj stazi, prehodali 16. dionicu SPP-a u dužini cca 21 km. Po dolasku u PD Petrov vrh imali smo dogovoren ručak, planinarski grah s kobasicom i slaninom. Ručali smo vrhunski grah, pojeli kolače koje smo po dogovoru donijeli, popili pivo kako bismo nadoknadili B vitamin i nakon toga slijedi povratak za Osijek a računali smo da ćemo stići kući na početak utakmice Wales-Hrvatska.

Na putu za Osijek, nakon dvadesetak prijeđenih kilometara, proklizala je spojka na autobusu. Sreća u nesreći je da smo stali u selu Badljevina  u blizini jako lijepo uređenog Caffe bara Lantern, gdje smo čekajući drugi autobus napravili dobar promet i gdje smo mogli gledati utakmicu. Drugi autobus je stigao a Hrvatska je primila drugi gol.

Izlet je u opuštenoj atmosferi, bez obzira na vrijeme, lutanju dijela grupe, kvar autobusa, uspješno odrađen. Svi su bili zadovoljni i sretni jer su uživali u vrhunskom planinarskom grahu, druženju i hodanju, jedino nam je na kraju reprezentacija porazom od Walesa pokvarila doživljaj.

Umor nestaje a zadovoljstvo ostaje.

Vodič: Stevo Malinović