OSJEČKI PJEŠAČKI PUT ILI SAMO OPP, 01.10.2016.god.

OSJEČKI PJEŠAČKI PUT ILI SAMO OPP, 01.10.2016.god.

HPD „Bršljan-Jankovac“ Osijek, postavio je sebi neke prioritete, od kojih ne kani odustati ni po koju cijenu.  Sjetimo se Jubilarnog jankovačkog planinarskog puta, drugi vikend u svibnju, održan prvi puta ove godine, i nagodinu ćemo ga uvrstiti u Kalendar događanja u HPS.opp_angelina_01 Onda ovo današnje događanje, povodom Svjetskog dana pješačenja, koji je 15.10.,a mi smo donijeli odluku da to obilježimo prve subote u 10.-om  mjesecu. I tako dobijemo 01.10. Mislili  samo mi imamo događanja, kad ono, mal te ne, sve udruge u gradu. Nije nas to omelo da svoje planove provedemo u djelo. Pripremali smo se turbo, plan razradili do u detalje, održali 4 sjednice Izvršnog odbora. Utorkom IO, a četvrtkom sastanak redovan. Da nismo u podrumskoj prostoriji i spavali bi tamo.  Sigurna sam da je bilo i „jezikove juhe“ začinjene sa, ostani i spavati u društvu. „Napadnuti“ sa svih strana, samo je Nebo  bilo uz nas. Osvanuo prekrasan dan. Znala sam da će sve štimati, Nada koja nikad ništa ne zaboravlja, čak šta više ispred zbivanja je, danas zaboravi žigove. I bi tako.  Svako u svojim mislima uređujemo  štand na Trgu ispred Društva, KT 1,  a ima ih 5 i za svaki je zadužena jedna ekipa. Napravili smo prekrasnu  „Jesenku“ na stolu. Svi smo bili zadovoljni. Da, bilo je još nekih situacija na Trgu, kasnije smiješnih. Naime, imamo do sada 498 članova i obznanili smo da će 500-ti član dobiti besplatno učlanjenje. (doznajem, da je 500-ti član unuka Tojagićevih) I tako mi dolazimo na Trg, a red  umirovljenika,  nije vraga da čekaju učlanjenje, ma ne, red je pred HPB, prvi je, mirovine su. Onda tamo neki dijele doručak, a mi „samo planinari“. Džaba im sve, kod nas najviše. Nakon govorancija Mitar povede kolonu od 140 šetača, u stvari planinara do KT 2 u Tvrđu, tamo sajam, a šta sada, idemo dalje, KT 3 Copacabana, na putu za KT 4 ZOO-kompa, atraktivna akcija HGSS na pješačkom mostu, prelazak kompom na gradsku stranu Osijeka, onda prema KT 5, Udičarski dom, Josipovac. Tu je glavna evidencija, Tojagići to rade brzo i efikasno, a onda grah, koji je bio fantastično dobar, kao i DJ Mitar. Bahmajer, Nada blagajnica i ja smo ih dočekali pred KT 5. Zaključak: motorolom dođeš za čas, a u svakom momentu znaš šta se zbiva. Kupit ću ja sebi motorolu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gledam ispred  doma , ima ljudi, i to  dosta, znači ima nešto brže od motorole. Neki došli autima neki  skratili stazu, u glavnom na grahu je bilo oko 200 ljudi. Mi zadovoljni, lijepo vrijeme, šetnja, grah, ples, pa šetnja do ušća Karašice, zapalili smo svijeću našem  planinaru, pokojnom Slavku Bučanoviću, mi stariji planinari ga se sjećamo, u njegovoj vikendici smo kuhali čobance, kada smo dolazili na Karašicu.

Ovaj naš predsjednik tvrdoglav je k’o mazga,  izvini predsjedniče.  Pitam se što bi bilo da nije, on je zacrt’o da tako mora biti, i bi tako, zna Maja, odradila svoje pa otišla u svatove i to ne u Osijek.

Mislim da nema nezadovoljnih, a ako i ima, nismo u komunizmu pa da vlada jednoumlje, kod nas možeš misliti šta hoćeš, a reći šta moraš, ali to za mene ne vrijedi. hahaha

Šalu na stranu, iskreno, nisam se nadala ovakvom odazivu , a mislim i još neki, inzistirali su na STARTU da im kažem koji je broj sudionika.opp_angelina_02

Ovo je  moj osvrt, ne laički, bila sam skroz prisutna, to je to, čekamo „službene“ rezultate.

Pozdrav do tada.

Osijek, 02.10.2016.god.

Angelina