Planinarski tjedan u Našicama, studeni 2017.

Planinarski tjedan u Našicama, studeni 2017.

PD „Krndija „ Našice organiziralo je  16. planinarski tjedan povodom  obilježavanja  55 godina PD „Krndija „ Našice i 95 godina planinarstva u Našicama. Bilo je predavanja, a i planinarenja po Krndiji.

Predavanja su održali iskusni planinari, a jedan od njih je bio najuspješniji  hrvatski alpinist Stipe Božić, koji je  predstavio i  svoju knjigu  „Alpski ratnici „.

Planinarenje po Krndiji, nije bilo uobičajeno, jer je s nama planinario i  „veliki“ Stipe Božić, pa je odaziv planinara bio velik, iz mnogih  slavonskih  planinarskih društava i iz BiH –  PD “ Paklarske stijene  „Travnik.

Na planinarenje  krenuli smo iz Seone, od  izvora našičkog vodovoda, šumskom stazom, dijelom Slavonskog planinarskog puta, preko Lončarskog visa, Bedemgrada nazad do Seone. Vrijeme je brzo prošlo u dobrom društvu, a Krndija je bila okupana  suncem, jesenjim bojama, u kojima smo uživali.

Zahvaljujemo se domaćinu  PD „Krndija „ Našice na organiziranom planinarskom tjednu i Stipi Božiću  što je došao u našu ravnu Slavoniju i podijelio svoja planinarska  iskustva  s nama -planinarima.

Marija Bokun