Pozdrav ljetu-Velika; 02.07.2022.

Protekli vikend je izletnička sekcija nastavila ciklus jednodnevnih izleta pa smo otišli “Pozdraviti ljeto” ovaj put u Veliku.

Polazak je bio po planu u 7 sati sa starog mjesta, pa pauza u Našicama za burek, kavu, kupovinu kruha za ručak. Damir nas je iznenadio sa Darijinim “čvarkušama”.

Nastavak puta do Velike gdje je Jopa Karakaš poveo ekipu od 20 planinara na stazu preko Starog grada, Tauberovih stijena pa Šulerovom stazom do mjesta za druženje. Hodnja je trajala oko 3 sata (8, 5 km). Ostatak ekipe (15) je pripremilo stolove, stolice za zajednički ručak te je jedna grupa (10) otišla na kupanje u Aquapark “Shhhuma”. Kada je grupa hodača stigla, nakon malo odmora slijedio je ručak (odličan roštilj ala Branimir). Nakon ručka i odmora, slijedio je nogoš, odbojka, kartanje “bele”, a i potekla je pjesma uz Damirovu harmoniku.

Druženje je potrajalo do 16 i 30, spremili smo i očistili sve za sobom kako to i priliči planinarima pa krenuli put Osijeka. Još pauza u Našicama za žedne i ljubitelje “slamboša” te nastavak vožnje i dolazak u Osijek u 18 i 30.

Još jedan kvalitetan izlet, pun druženja, hodanja, pjesme i smijeha. Tako treba i dalje.

Zahvalio bih se svim učesnicima izleta na korektnom ponašanju, Jopi i Dikli na vođenju grupe, Branimiru na ugodnoj vožnji i odličnom roštilju te Damiru na harmonici i sviranju za još bolje raspoloženje.

Do slijedećeg druženja sa izletničkom sekcijom srdačno vam mašem.

Vaš Mitar!