Prezdanak-Čardak “Jesen na Dilju“; 26.10.2019.

Jesen na Dilju Prezdanak Čardak 26.10.2019.

Maglovito i prohladno jutro podsjeća nas da je jesen, a mi vesela ekipa Bršljanovaca upravo krećemo autobusom na izlet Jesen na Dilju-Prezdanak-Čardak u organizaciji HPD Tikvica iz Županje.

Ugodnom vožnjom stižemo do Prezdanka lovačkog doma okupanog u suncu, kao da nas i jesen želi dočekati u svom najljepšem sjaju i toplini.

Tu nas dočekuju domaćini i već velika grupa okupljenih planinara iz više društava, kažu bilo nas je preko 220 planinara iz 17 društava.

Za dobrodošlicu smo počašćeni rakijicom i tradicionalnim planinarskim doručkom čajem i kruhom sa masti i pekmezom.

Nakon pozdravnog govora i upoznavanja sa stazom u 10 sati krećemo na hodnju do vrha Čardak 421m. Lagani hodom i bez nekog umora stigli smo do vrha gdje smo se družili nekih pola sata i onda krenuli nazad do Prezdanka.

Po povratku na Prezdanak oko 14 sati slijedi ručak, odličan planinarski grah i zabava uz tamburaše koja je uz odlično raspoloženje svih potrajala do iza 16 sati kada smo se pozdravili sa domaćinima i krenuli prema našem busu. U Osijek smo stigli nešto prije 18 sati.

Zahvalio bih se još jednom domaćinima HPD Tikvica Županja na super organiziranom izletu kao i svim planinarima HPD Bršljan Jankovac na suradnji i uspješno odrađenom izletu.

                                                                                                  Vodič: Vladimir Đekić