Zapadna Medvednica – Sljeme; 20.-21.11.2021.

Završni izlet Sekcije društvenih izleta za 2021. godinu prošao je fantastično i bez ikakvih problema.

Polazak je bio u subotu na sabajle što se kaže, odnosno u 5 ujutro. Nakon mnogobrojnog prijavljivanja pa još mnogobrojnijeg odustajanja radi inih razloga ipak smo krenuli na put nas 46. Kroz maglu smo se probili do G. Stenjevca za 4 sata vožnje, pa preobuka, dotezanje opreme i grupa od 37 planinara pod vodstvom Jope Karakaša i metlom Sašom  Pavičićem krenula je na stazu predviđenu za prvi dan. Pratilo ih je prekrasno sunčano vrijeme i susreti sa mnogobrojnim zagrebačkim planinarima na stazi. U dobrom raspoloženju taj dan se prehodalo 23 km za 8 i pol sati hoda. Nakon sitne greške u koracima po mrklom mraku sa naglavnim lampama u dom Runolist su stigli oko 18 sati. Malo razgovora, tuširanje pa bogata zajednička večera kako to obično biva kod naših velikih prijatelja Mireka, Natalije, Petre, Danijele i ostalog divnog osoblja u domu Runolist. Nakon večere čaga do ponoći, puno smijeha i zezancije, a onda na zasluženi počinak. Malko bole nogice.

U nedjelju ustajanje po planu, dobar doručak za nove planinarske pobjede. U 9 sati polazak do Grofice, susret sa današnji vodičima (Hrvojem i Robertom) iz planinarskog društva “Stubaki” te polazak na stazu preko Horvatovih 500 stuba do Pila. Grupa je činila 25 planinara. Hodalo se po sunčanom vremenu, malo je bilo klizavo u šumi po lišću ali je sve prošlo u redu bez obzira na manja zalegnuća na stazi. Put je prehodan za 3 i pol sata cca nekih 12 km. Na Pilama je ostatak čekao sa Branimirom pa smo nastavili put busom do Stubičkih toplica. Po dolasku otišli smo na kupanje i u saunu u hotelu M. Gubec. Nakon opuštanja čekao nas je obilati ručak u hotelskom restoranu te smo nakon ručka uz čašicu razgovora još malo pretresli pređenih 35 km u protekla dva dana i utvrdili da smo napravili izvrstan posao i da prezadovoljni možemo poći kući. Krenuli smo iz Stubaka u 16 i 30 i voženi sigurnom Branimirovom rukom u Osijek smo stigli nešto prije 21 sat.

Posebno bih se zahvalio na pomoći oko vodstva ovog izleta: Josipu Karakašu, Saši Pavičiću, Stevi Malinoviću, Vladi Đekiću i svima Vama na korektnom ponašanju.

Po riječima učesnika izleta mislim da su svi bili zadovoljni, pa slobodno možemo reći da ako sve bude u redu Izletnička sekcija se sprema i za 2022. da nastavi sa ovako kvalitetnim i dobrim planinarsko-turistički-hedonističkim izletima. Ostajte mi živi i zdravi.

Dogodine idemo dalje jer na kraju UMOR NESTAJE – ZADOVOLJSTVO OSTAJE!

Vaš Mitar!

Foto: Sanja Rudvald & Gordan Jerkić