25.05. Dani hrvatskih planinara na Kamenitovcu

DANI HRVATSKIH PLANINARA
25. svibnja 2024. na Kamenitovcu

 

Hrvatski planinarski savez i HPD Bilogora iz Bjelovara pozivaju sve zainteresirane planinare na Dane hrvatskih planinara koji će se održati 25. i 26. svibnja 2024. na Kamenitovcu, s organiziranim izletima i turama po Bilogori. Hrvatski planinarski savez i HPD Bilogora Bjelovar, u suradnji s Općinom Veliko Trojstvo, Bjelovarsko-bilogorskom županijom, Turističkom zajednicom BBŽ, Turističkom zajednicom Bilogora Bjelovar i Gradom Bjelovarom pripremaju brojne planinarske aktivnosti.

SREDIŠNJE MJESTO DOGAĐANJA

Središnje je mjesto svih događanja planinarski dom Kamenitovac u Maglenči kod Velikog Trojstva. Kod ulaza u planinarski dom bit će postavljen info pult. Nakon prijave volonteri HPD-a Bilogora Bjelovar po potrebi će planinare odvesti do mjesta za kampiranje, mjesta za spavanje u sportskoj dvorani ili mjesta za parkiranje vozila. Osigurani su također pitka voda i kemijski zahodi.

Središnja svečanost održava se kod planinarskog doma Kamenitovac u subotu 25. svibnja u 16:00 sati.

SUBOTA, 25.05.2024.

 • Polazak u 05:00 sati s parkirališta iza Rockatiki-a
 • vožnja sa pauzama do planinarskog doma Kamenitovac

PROGRAM DANA HRVATSKIH PLANINARA

 • 8:00 Buđenje, jutarnja kava, bilogorski doručak. Prijave planinara koji dolaze u subotu ujutro.
 • 9:30 Polazak planinara na planinarski izlet A – Pohajdin bunar – Staza je duga 15 km, za obilazak cijele staze potrebno je oko 5 h. Potrebno je ponijeti 2 – 3 litre vode sa sobom.
 • 9:45 Polazak planinara na planinarski izlet B – Obilaznica Bilogorskim stazama – Staza je duga 12 km, kružnog je oblika te prolazi uz vinograde okolnih naselja, ima 4 KT te uz dnevnik može dobiti planinarska značka nakon obilaska staze.
 • 10:00 Polazak planinara na planinarski izlet C – Orovački vinogradi – Staza je duga 8 km.
 • 11:00 Polazak na planinarski izlet D – Dječji planinarski izlet „Mali Bilogorci“ – staza je duga 4 km, prilagođena je djeci i planinarima slabije tjelesne kondicije, kružnog je oblika uz dva odmarališta.
 • Svi planinarski izleti započinju i završavaju kod planinarskog doma Kamenitovac. Izlete će voditi planinarski vodiči HPS-a, a osiguravati članovi Hrvatske gorske službe spašavanja.

Subota poslijepodne:

 • 14:00 – 16:00 Ručak za sve planinare kod planinarskog doma Kamenitovca, planinarski grah
 • 16:00 h – Svečano otvaranje susreta (himna, pozdravni govor predstavnika HPS-a, HPD-a Bilogora Bjelovar, BBŽ, Općine Veliko Trojstvo i nastup lokalnog KUD-a).
 • 16:30 – 18:00 Druženje uz glazbu, sportske igre – Za sportske igre je potrebno da udruge prijave ekipe na info pultu, jedna planinarska udruga može prijaviti jednu ekipu – iznimno udruge s više od 20 prisutnih planinara mogu imati dvije ekipe.
 • 19:00 Druženje na koncertu u Velikom Trojstvu

 

PREHRANA

U subotu ujutro planinare će dočekati bilogorski doručak (namaz na kruhu, čaj i kava). Za sve planinare u subotu poslije planinarskih izleta organiziran je besplatni ručak – planinarski grah.

U prostoru planinarskog doma i ispred njega bit će stol za podjelu pića i napitaka po popularnim cijenama, a u ponudi će biti hrana s roštilja po popularnim cijenama.

Prehranu na planinarskim izletima osigurava svaki planinar za sebe (iz ruksaka).

 

Sve informacije o programu dostupne su u letku Dani hrvatskih planinara 2024. (PDF)

 

Povratak za Osijek isti dan, prema dogovoru.

Oprema: Prilagođena vremenskim uvjetima, gojzerice obavezno, planinarski štapovi, baterijska lampa…

Obavezni dokumenti: Važeća osobna iskaznica, zdravstvena iskaznica i planinarska iskaznica sa plaćenom članarinom za 2024. g.

Cijena: Prijevoz kombijem, 25,00 €, uplata kod prijave za izlet.

Prijava i uplata: kod vodiča, uplatu možete izvršiti u prostorijama Društva četvrtkom od 19 do 20 sati.

Vodič: Ivica Tabak, mob. 098 175 1183, e-mail: ivica.tabak@gmail.com


Prijavom sudionik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevnosti izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje, da ima plaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.
Sudionik mora poštovati upute i odluke vodiča. U slučaju nepredviđenih okolnosti vodič može promijeniti plan ili otkazati izlet.

Print This Post Print This Post